Modelbane Europa - Europas største computerstyrede modelbane
Modelbane Europa
Hadsten Centeret

Østergade 9 - 8370 Hadsten
Telefon 86 91 58 22


Til oversigtsbillederne


Bonn domkirke

Bankrøveri.....

  Ved siden af banegården i Bonn står den store domkirke. Den er en af de største og kønneste bygninger i byen. Derfor bliver der gift utroligt mange mennesker i denne kirke, der er faktisk bryllup året rundt.

Til højre bagved kirken ses rangerterrænet.

Forbilledet for kirken er oprindeligt bygget i Stuttgart-Berg mellem 1853 og 1855. Her ligger kirken på en bakketop og kan ses langvejs fra. Den er placeret 800 meter fra Bad Cannestadt banegård og ikke langt fra begge mineralbadene i Berg. Gamle dokumenter viser at allerede i 1235 blev den første kirke opført her i forbindelse med en borg på samme sted. Denne borg gik til grunde under en krig mellem Grev Eberhard og Kejser Rudolf i 1287.

Den nuværende kirke blev bygget på resterne af en lille faldefærdig kirke fra 1470, der var bygget i gotisk stil. Det var tidligere hofbygmester von Gaab der stod for opførelsen af den nye kirke i nygotisk stil, med financiel støtte fra det Württenbergske kongehus.

I kirken var der specielle pladser til medlemmer af kongefamilien, der var meget interesseret i tidens nybyggeri. De havde to af deres egne slotte (Rosenstein slot og Villa Berg) i nærheden af Berg.

Under anden verdenskrig blev kirken udsat for luftbombardement. Ydermure og tårnet var efter krigen ikke skadet mere end de kunne bruges igen og i 1954/55 blev kirken istandsat. Den står i dag, udvendig, ikke meget forskellig fra den oprindelige kirke bygget i 1853/55. Inde i kirken er næsten alt nyt, undtagen døbefonten, det er den oprindelige der stod i kirken fra 1470, den har været smadret, men er nu igen samlet og i brug.

Vores model er af fabrikatet Vollmer.

 

©2006 Modelbane Europa
Tlf : 86 91 58 22
E-Mail : Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk) 

Designet af Moppe